תהיו בעל הבית
האתר הוא הנכס היחיד שהוא שלכם ורק שלכם.
רעות רחל גבע
30 ביולי 2022
רעות רחל גבע
30 ביולי 2022
רעות רחל גבע
30 ביולי 2022
כתבתי כבר מאמר על הפרשנות שלי לסניף הדגל של העסק שלכם (אם לא קראתם אותו, הוא ממש כאן). בקצרה, אני מאמינה שכמו שלכל עסק עם סניפים בעולם האמיתי יש סניף דגל – כך גם לעסק עם סניפים דיגיטליים צריך שיהיה סניף כזה, והוא כמובן האתר.
נכסים (סניפים) דיגיטליים יכולים להיות בפייסבוק, אינסטגרם, פינטרסט, לינקדאין, טוויטר, מערכת דיוור ולידים, מערכת לקורסים דיגיטליים, חנות בפיסבוק, חנות באטסי, חנות במרמלדה, חנות באמזון, ועוד.
כן כן, כל אחד מהשמות ברשימה הזאת יושב על מערכת אחרת (או במקרים מסויימים, כמה נכנסים תחת אותו כובע – כמו פייסבוק, אינסטגרם ו-ווטסאפ). המשותף לכל הפלטופורמות הללו זה שהן מאפשרות לבעלי עסקים ומנהלי השיווק של מותגים להקים עמוד – ושם להציג את מרכולתו של העסק.
כן, זה שירות מעולה, הוא חינמי ובמקרים רבים לא נדרש איש מקצוע לתפעול של כל אחת מהפלטפורמות. פעמים רבות תוכלו לשלם לאדם אחד שינהל עבורכם את כל הנוכחות בדיגיטל, כשבסוף החודש תקבלו עדכון על סטטיסטיקות, כניסות, חשיפה וקהלי היעד שלכם. מספיק לא?
אז זהו שלא.
המשותף לכל אותן פלטפורמות הוא שאתם כפופים להחלטות של מישהו אחר. אותו אדם, או צוות, שבבעלותם הפלטפורמה יכולים לשנות כראות עיניהם כל דבר: החל מהעיצוב, ממשק המשתמש, כמות וסוג המידע שתוכלו לשתף (ולא פחות חשוב לקבל….), החשיפה שתקבלו (מי אמר אלגוריתם ולא קיבל?) ואפילו עצם קיומו של הנכס הזה נתון בלעדית לידיהם בלבד! רשתות חברתיות באות והולכות, וכן, יש מצב שבוקר אחד נקום ולא יהיה יותר פייסבוק או אינסטגרם. מבהיל קצת, לא?
לא אם יש לכם אתר משלכם.
כי האתר שלכם הוא הנכס הדיגיטלי היחיד שנמצא בבעלותכם המלאה. הוא הנכס היחיד שאתם קובעים בדיוק איך הוא יראה, מה יהיה בו, איך יראה הממשק ואיזה מטרות הוא צריך לקדם. באתר שלכם לא תקומו בוקר אחד ותגלו שכפתורים נעלמו או שמיקום התפריט זז – כי אתם הבוס!
באתר אתם אלה ששולטים בחוויית המשתמש. אתם מובילים את הלקוח הפוטנציאלי שלכם בדרך שאתם רואים לנכון, שתשרת אתכם ואת המוצר או השירות שלכם ואתם קובעים איך תיראה האינטרקציה שלכם עם לקוחות פוטנציאליים (צ’ט, תגובה בעמוד, טופס הרשמה, או רכישה ישירה אונליין? הכל בידיים שלכם!).
זיכרו את זה: אתר הוא הנכס היחיד שהוא שלך ולא בזכיינות.
שמעו סיפור:
השבוע לקוח ותיק ופעיל שלנו, אילן שנקר ממונטוידאו הפקות, סיפר לי שהוא מתחיל לעבוד על קורס דיגיטלי. ברור שלשם העולם עובר, והוא רוצה להיות שם כמו כולם. הוא סיפר לי שאת הקורס הראשון שלו הוא מתכוון להעלות באמצעות מערכת מובנית של רב מסר – ואני פרגנתי לו ואמרתי שאני שמחה בשבילו, ושאמנם הוא חוסך לי עבודה, אבל ברמה האסטרטגית זה פחות נכון עבורו.
ברגע שהקורס הדיגיטלי שלכם יושב על האתר שלכם, כל כניסה של תלמיד נחשבת לכניסה לאתר – מיותר לציין כמה זה יתרום לקידום הטבעי של האתר. שלא לדבר על כך שמדובר בכניסות איכותיות, של קהל מדוייק וממוקד – הרי הם קנו את הקורס!
הוא כמובן הבין, ואמר שהוא רק עושה הרצה. מדובר בקורס דיגיטלי ראשון והוא רוצה לבדוק היתכנות, לראות איך השוק מגיב והאם הקהל מעוניין במה שיש לו להציע. אחרי שהוא יבחן את הצלחת התכנים ואת היכולות שלו להנגיש אותם, אין ספק שהקורס הגדול והמשמעותי שלו ישב באתר.
אם נחזור שניה לדיבור על סניפים, בתכנית הזו הוא בעצם יצר לעצמו סניף דיגיטלי נוסף בדמות קורס דיגיטלי – משני – שיושב על מערכת חיצונית, ומפנה לקורס הראשי שנמצא בסניף הדגל, הלוא הוא האתר שלו.
שימו לב איך אפשר לנצל את הפלטפורמות השונות לטובתכם: גם לבדוק את השטח, גם לא להתחייב מראש להקמה של מערכת לפני שבדקתם את הביקוש – ולבסוף לגייס את הפלטפורמה לשרת אתכם בדמות סניף נוסף שפתחתם. גאוני לא?
אני יכולה לומר לכם שאני מחכה בקוצר רוח שהוא יסיים את הבדיקות שלו ונתחיל לעבוד על הסניף החדש. אני מאוד אוהבת אתגרים גדולים וקטנים, ועד כה לא היה לקוח שאיתגר אותי באלמנט שרצה בעסק ולא היה לי פתרון עבורו :).
לסיכום,כמו שכבר הבנתם: כן, זה טוב לבדוק פלטפורמות נוספות, ואפילו חשוב להיות נוכח בכמה שיותר מהן. כמות גדולה של נכסים דיגיטליים שמתקשרים אחד עם השני תעזור לכם עם הקידום הטבעי של האתר ותחשוף אתכם לקהל גדול יותר.
ברור שתמיד קל ועדיף יותר להתחיל עם אופציה בחינם, לא להתחייב ולבדוק את השטח; אבל לדברים הגדולים והחשובים באמת – תדאגו שיהיה מקום שהוא עונה לכם על כל הצרכים, והוא שלכם, בבעלותכם ובשליטתכם המלאה.
השתכנעתם שאתם צריכים נכס בבעלותכם?
מעולה. במאמרים הבאים אני מסיברה עוד קצת על חשיבות הבעלות על האתר ואילו פעולות צריך ואף חייב להבטיח שהבעלות תהיה שלנו ורק שלנו על האתר שלנו; איך בוחרים פלטורמה לעבוד איתה; למה דף נחיתה לא מספיק לנו ועוד הרבה…
You know when you write a post and it goes viral and everyone shares and comments and they've kind of forgotting that you're the ones who wrote it but the algorithm always remembers who the source of all this vocalization is and the value of your account goes up and everything you post later gets a bigger resonance?
Oh, no? So that's how it works with filters
Everyone knows the scary terms algorithm and engagement.
Google and the search engines have them, and Facebook, Instagram, Twitter, and even LinkedIn have them.
This is a formula according to which the content uploaded to the network receives more or less exposure and more or less reactions.
And all these buzzwords only make us afraid to deal with these networks alone and turn to a professional.
You've probably heard the saying before that content is king. So indeed content is indeed king... But!
What content? a story? Image? classical music? Yes, these are all content types.
It is true that content is the king, but the queen is the way of dividing and distributing the content, in all its shades, on a page, a page, an asset, a website.
How we love to show off our hard work, don't we?
You know how you work on a project for a long time, polish it from all directions, and then wait for the moment when you can show it to the world when it's perfect?
I know the feeling intimately. But the more I delve into the subject, the more I understand that in web systems - this is not necessarily the case.
We promise to not spam and send you only quality content