דף הבית והספרות האנגלית
חשיבות חווית המשתמש של דף הבית ואיך אפשר ללמוד לאפיין אותו טוב יותר בעזרת הספרות האנגלית ואיך ווילאם שייקספיר קשור לסדנאות האפיון שלי
רעות רחל גבע
11 בינואר 2022
רעות רחל גבע
11 בינואר 2022
רעות רחל גבע
11 בינואר 2022
אתר נכון וטוב הוא כמו ספר בספרות האנגלית; צבעוני מושך מצד אחד כדי שנרצה להכנס פנימה, עם תקציר וטעימה על מה צפוי לנו לקבל בתוך האתר ובעיקר – כל עוד אתה לא וויליאם שייקספיר של התחום שלך מה שאתה הרבה יותר חשוב ממי שאתה.
אהבתם? אחלה! זה מה שאני אומרת לכל הלקוחות שלי, בעיקר בשלב אפיון דף הבית, אבל לא רק.
את המשפט הזה אני אומרת בכל פגישת אפיון – מקדים או מעמיק, בכל הרצאה או סדנה שלי בנושא ובכל הזדמנות שיש לי כדי לבהיר את חשיבותו של דף הבית.
ולמה אני מתכוונת?
דף הבית הוא הכריכה של האתר שלכם.
נכון כשאתם בוחרים ספר, אתם קודם כל בוחנים את הכריכה ואז צוללים פנימה? אז מי שמגיע לאתר שלכם, חווה בדיוק את אותה החוויה. הכריכה- דף הבית – צריכה לספר את הסיפור שלכם, מבלי להטריח.
מצד אחד, הוא צריך להיות צבעוני (בהתאם לנושא ולתוכן כמובן) ומושך את העין שיעניין את הגולש להיכנס לתוכו ולצלול פנימה.
מצד שני, הוא צריך להיות תמציתי כדי שהמבקר באתר ידע פחות או יותר מה הוא הולך לקבל – אבל מספיקה טעימה כדי להבין, לא צריך לספר הכל.
בדף הבית צריכה להיות גם זרימת תוכן טובה. הפן הויזואלי חשוב לא פחות מהפן המילולי, והחיבור בין התמונות, הטקסטים והצבעים צריך להיות מדוייק.
בשורה התחתונה, האתר צריך לשדר תחושה של זרימה ברורה נקיון (ולא, “נקי” זה לא בהכרח לבן או מונוכרומטי).
בדף הבית חשוב יותר ה”מה” ולא ה”מי”.
כן, מי עומד מאחורי העסק זה חשוב – אבל אין מקום למידע הזה בדף הבית. בדיוק כמו בספר, על הסופר תקראו בכריכה הפנימית, הלא היא דף האודות שלכם. שם חובה שתהיה תמונה שלכם והסיפור של מי אתם בהרחבה, כי כידוע: אנשים קונים מאנשים. אבל האנשים האלה לא צריכים להופיע על הכריכה ?
לשים סוף לגלילה
הקשב של הגולש היום הולך ומתקצר, ולכן גם בדף הבית שלנו אנחנו צריכים להגיע לפואנטה מהר. למבקרים פוטנציאליים באתר אין זמן או סבלנות לגלול עוד ועוד עד שיגיעו לנקודה שהם רוצים – ובנינו, גם לנו לא!
זיכרו שחלק גדול מהגלישה היום נעשה בסלולר, והאגודל שלנו הוא העכבר. אם תהליך הקריאה של דף הבית יהיה מעייף ולא יגיע מספיק מהר לפואנטה, אנשים יניחו את הספר – האתר שלכם – בצד.
אלו היו הטיפים שלנו בנוגע לדף הבית שלכם.
רוצים טיפים נוספים? דברו איתנו!
You know when you write a post and it goes viral and everyone shares and comments and they've kind of forgotting that you're the ones who wrote it but the algorithm always remembers who the source of all this vocalization is and the value of your account goes up and everything you post later gets a bigger resonance?
Oh, no? So that's how it works with filters
Everyone knows the scary terms algorithm and engagement.
Google and the search engines have them, and Facebook, Instagram, Twitter, and even LinkedIn have them.
This is a formula according to which the content uploaded to the network receives more or less exposure and more or less reactions.
And all these buzzwords only make us afraid to deal with these networks alone and turn to a professional.
You've probably heard the saying before that content is king. So indeed content is indeed king... But!
What content? a story? Image? classical music? Yes, these are all content types.
It is true that content is the king, but the queen is the way of dividing and distributing the content, in all its shades, on a page, a page, an asset, a website.
How we love to show off our hard work, don't we?
You know how you work on a project for a long time, polish it from all directions, and then wait for the moment when you can show it to the world when it's perfect?
I know the feeling intimately. But the more I delve into the subject, the more I understand that in web systems - this is not necessarily the case.
We promise to not spam and send you only quality content