למה אתה צריך מומחה שיבנה את האתר שלך עבורך?
או: מה הקשר בין אדריכל וקבלן לאתר, ואיך לבחור אותם נכון.
רעות רחל גבע
2 בפברואר 2022
רעות רחל גבע
2 בפברואר 2022
רעות רחל גבע
2 בפברואר 2022
טענה שאני שומעת לא פעם היא שבניית אתר באמצעות איש מקצוע היא עסק יקר. בעלי עסקים רבים לא מבינים למה זה צריך לעלות כל כך הרבה כסף, ושמעתי גם טענות שמופנות ספציפית אליי שהמחירים שלי יקרים מידיי.
הדבר העיקרי שחשוב להבין הוא שהאתר הוא למעשה השלוחה הדיגיטלית של העסק. בעוד סניפים פיזיים (אם ישנם) מוגבלים בשעות הפתיחה והשירות, סניף האונליין שלכם פתוח 24/7. הסניף הזה מגיע לכל מקום בארץ ובעולם, וכמות המבקרים הפוטנציאליים בו גדולה פי כמה מכל הסניפים הפיזיים של העסק יחד. כמובן שבמקרים בהם אין סניפים פיזיים כלל, חשיבות האתר עולה פי כמה משום שהוא סניף הדגל והיחיד של העסק.
בעלי עסקים, שאלו את עצמכם: האם בסניפים הפיזיים שלכם לא תשקיעו את המיטב כדי שיראו טוב וישקפו את העסק שלכם בצורה הטובה ביותר? מובן שכן, אז למה כשזה מגיע לאתר האינטרנט שלכם אתם מוכנים להתפשר?
בניית אתר זה לא רק עיצוב
זה נכון שהדבר הראשון כשרואים כשנכנסים לאתר זה העיצוב שלו, והנראות הכללית – ואין להמעיט בחשיבותו של עיצוב נכון. אבל כן חשוב לדעת שתהליך בניית ואיפיון אתר הוא הרבה מעבר לנראות.
מאחורי הקלעים ישנם תהליכים רבים שמשפיעים על התפקוד של האתר שלכם: על מהירות הטעינה, על אבטחת האתר, על היכולות שלו – כל הדברים האלה בסופו של דבר משפיעים על חוויית המשתמש.
חוויית המשתמש משפיעה על דירוג האתר במנועי החיפוש – ובסופו של דבר, על החשיפה האורגנית שלכם. מן הסתם אתם רוצים שלקוחות פוטנציאלים יגלו אתכם ויגיעו לאתר שלכם, אבל אם האתר לא בנוי נכון, זה עשוי להיות קשה יותר משאתם חושבים.
אז למה חשוב ללכת לבעל מקצוע שיעשה את העבודה הזו בשבילכם?
האדריכל והקבלן של סניף האונליין
נניח ועכשיו אתם הולכים ופותחים את סניף הדגל המרכזי של העסק שלכם. מובן מאליו שלא תחשבו לעצב את המקום לבד, ותיקחו אדריכל או מעצב פנים שיהיה אחראי על התכנון של הפרויקט. כמובן שזה שלקחתם אדריכל, לא אומר שתוותרו על הקבלן המבצע – הרי אתם לא הולכים להקים את המקום בידיים שלכם, נכון?
אותו הדבר בדיוק בכל מה שנוגע לסניף האונליין שלכם: מעצב האתר הוא האדריכל/מעצב הפנים, והמתכנת הוא הקבלן המבצע. כשאתם באים לבחור את נותני השירות לאתר שלכם, חשוב לבחור באנשי מקצוע שיודעים להעניק לכם את החבילה כולה על מנת שהאתר יתוכנן בצורה אופטימלית.
נכון, בעידן של היום קל מאוד להיות “בונה אתרים”, ולכן נדמה לפעמים שגם קל מאוד לבנות אתר לבד. אותה תובנה אגב, גורמת לפעמים לחלק מבעלי העסקים לחשוב ששירות בניית האתר הוא יקר, מבלי להבין למה ומה עומד מאחורי התמחור.
אבל, וזה אבל גדול: חשוב לדעת שבניית אתר לא מסתכמת בהורדה של תבנית מתאימה והתקנת תוספים. את זה כמובן כל אחד יכול לעשות – האם זה מספיק עבור האתר שמייצג את העסק שלכם? לא בטוח.
חשוב לדעת: בעל מקצוע טוב ידע לעשות מעבר.
הנה כמה נקודות ששווה להתייחס אליהם כשאתם מגיעים לשלב שבו אתם בוחרים את האדם שיבנה לכם את האתר.
אחרי שלב האיפיון והפיתוח של האתר, צריך לעצב אותו. לאחר העיצוב, צריך להטמיע את התוצרים בפועל. כלומר – המעצב והמתכנת צריכים לעבוד ביחד, בשיתוף פעולה ובהתאמה מושלמת כדי שהדברים יעבדו כמו שצריך. כמובן, אתם יכולים להפריד בין הגורמים, אבל קחו בחשבון שבחירה כזו בהכרח תסרבל ותוסיף הרבה תסכול לתהליך. ההמלצה שלי היא לבחור במקום אחד שיודע לתת לכם את כל השירותים הדרושים לבניית האתר מ-א’ ועד ת’, כך תהיו בטוחים שכל בעלי המקצוע הנוגעים בדבר עובדים בשיתוף פעולה מלא להבאת תוצאות מקסימליות.
לסיכום אומר, כי כל בעל עסק יודע שהיום הדבר הכי חשוב הוא יסודות יציבים, והאתר שלכם הוא אחת מאבני היסוד החשובות והבסיסיות ביותר בעסק. אל תתפשרו על האתר שלכם וודאו שהוא נבנה ומתופעל על ידי מישהו שמכיר ומבין את המערכת הן מבחוץ והן מבפנים, מישהו שידע לעדכן את האתר כשצריך ולמנוע פריצות אבטחה, ולוודא שהכל עובד בצורה תקינה.
You know when you write a post and it goes viral and everyone shares and comments and they've kind of forgotting that you're the ones who wrote it but the algorithm always remembers who the source of all this vocalization is and the value of your account goes up and everything you post later gets a bigger resonance?
Oh, no? So that's how it works with filters
Everyone knows the scary terms algorithm and engagement.
Google and the search engines have them, and Facebook, Instagram, Twitter, and even LinkedIn have them.
This is a formula according to which the content uploaded to the network receives more or less exposure and more or less reactions.
And all these buzzwords only make us afraid to deal with these networks alone and turn to a professional.
You've probably heard the saying before that content is king. So indeed content is indeed king... But!
What content? a story? Image? classical music? Yes, these are all content types.
It is true that content is the king, but the queen is the way of dividing and distributing the content, in all its shades, on a page, a page, an asset, a website.
How we love to show off our hard work, don't we?
You know how you work on a project for a long time, polish it from all directions, and then wait for the moment when you can show it to the world when it's perfect?
I know the feeling intimately. But the more I delve into the subject, the more I understand that in web systems - this is not necessarily the case.
We promise to not spam and send you only quality content